DE EN HR Centar za informiranje kupaca (od 0 do 24)072 500 400
17.12.2020.

PRIOPĆENJE KORISNICIMA: GPZ-Opskrba proširila se na nova distribucijska područja

Zagreb, 17. prosinca 2020.
 
Nakon što je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) provela natječaj za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge za razdoblje od 01. travnja 2021. do 30. rujna 2024.g., Gradska plinara Zagreb-Opskrba d.o.o. (dalje: GPZ-O) je uz zadržavanje postojećih distribucijskih područja u Zagrebu i Bjelovaru, Odlukom HERE određena za opskrbljivača u obvezi javne usluge na 11 novih distribucijskih područja (Rijeke, Samobora, Ivanca, Koprivnice, Svete Nedjelje, Kutine, Garešnice, Vrbovca, Pitomače, Nove Gradiške, Križevaca) koja pokrivaju čak 9 županija.
 
Bitno je za istaknuti kako je za ovaj hvalevrijedan ishod natječaja, zaslužna činjenica kako je apliciranjem na isti GPZ-O udovoljila glavnom kriteriju za odabir najbolje ponude, a to je kriterij najnižeg ponuđenog troška opskrbe plinom.
 
Povećanjem broja kupaca i količina isporučenog plina na novim distribucijskim područjima, GPZ-O ima dobro polazište:
  • da poveća svoj tržišni udio sa postojećih 45% na više od 60% udjela opskrbe plinom u ukupnoj potrošnji kućanstva na distribucijskim područjima.
  • da se pozicionira kao tržišni lider na maloprodajnom tržištu prirodnog plina sa približno 350 tisuća kupaca.
  • da poveća količine isporučenog plina za približno 850 milijuna kWh godišnje
 
Pored glavne zadaće GPZ-O, da svim svojim kupcima osigurana pouzdanu, sigurnu i kontinuiranu opskrbu plinom odgovarajuće kvalitete, Uprava GPZ-O i u ovim teškim vremenima epidemije bolesti COVID 19 trudi se da svojim kupcima, a naročito kupcima javne usluge (kućanstvima) ponudi određene pogodnosti kao što je mogućnost obročne otplate dospjelog duga. Pored navedenog, GPZ-O svojim kupcima nudi kroz digitalne usluge mogućnost brže i učinkovitije komunikacije, što je osobito važno u današnje vrijeme kada se zbog epidemije bolesti COVID 19  traži smanjenje/ograničenje fizičkog kontakta i kretanja građana.
 
Aplikaciju "MOJ RAČUN“ za sada koristi više od 80 tisuća kupaca. Ista omogućava besplatnu dojavu stanja plinomjera, praćenje redovne potrošnje plina i novčanih obveza te zaprimanje računa učinjenih troškova putem e-maila, čime zajedno doprinosimo očuvanju okoliša te ljepšoj i zelenoj budućnosti za buduće generacije. Na praktičan i jednostavan način prati se potrošnja plina u kućanstvu, čime se podiže razina svijesti naših kupaca o energetskoj učinkovitosti, tj. uštedi energije i posljedično novčanih sredstava.Za sve navedene informacije pozivamo naše kupce da posjete web stranicu https://www.gpz-opskrba.hr/