DE EN HR Centar za informiranje kupaca01 6184 601
03.09.2019.

Blue Corridor Rally 2019Zagreb,03.09.2019.
 
Pod pokroviteljstvom tvrtki Gazprom Export i Uniper, uz koordinaciju HSUP i suorganizaciju Gradske plinare Zagreb-Opskrbe i ove će se godine održati turneja pod nazivom „Blue Corridor Rally 2019” koja javno promiče uporabu prirodnog plina u prometu. Ovogodišnjim je planom predviđeno da će karavana vozila na stlačeni prirodni plin i ukapljeni prirodni plin prolaziti i kroz Hrvatsku. Karavana će krenuti iz Turske a zatim prolaziti većim gradovima Bugarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Švicarske, Belgije, Austrije, Češke i na kraju završiti u Njemačkoj.
 
U jutro, 3. rujna 2019. godine obavljena je opskrba vozila SPP-om, na lokaciji punionice Radnička cesta 1. Nakon opskrbe vozila prirodnim plinom svi učesnici uputili su se na “Okrugli stol” s početkom u 11,00 sati u zgradi INA-–Industrije nafte d. d., Avenija Većeslava Holjevca 10, pod nazivom „Uloga prirodnog plina u prometu danas i u budućnosti“ 
Nakon završetka okruglog stola, za sve sudionike karavane predviđen je posjet na lokaciji buduće punionice UPP-a za teška vozila tvrtke Energy prime d. o. o. na Radničkoj cesti kod Domovinskog mosta.
 
Potporom projektu “Blue Corridor Rally 2019“ svi učesnici pa tako i Gradska plinara Zagreb-Opskrba želi pobuditi zanimanje javnosti, prijevoznika, kao i budućih korisnika plina u vozilima, te gradskih i političkih predstavnika i medija.  Osnovni cilj projekta je potaknuti klimu za masovniju uporabu plina u prometu u RH kao doprinosa zaštiti okoliša i zdravlju ljudi.